Apel deschis pentru vizionari
RE-IMAGINAREA MUNCII – ateliere de scenarii de viitor.
Centrul Cultural Clujean invită artiști, oameni de știință, ingineri, studenți și cetățeni curioși să se alăture primului workshop de scenarii de viitor Re-imaginarea muncii, care va avea loc în perioada 30-31 octombrie 2019, la Cluj-Napoca.
Pe parcursul a două zile, participanții vor fi implicați în sesiuni colaborative pentru a analiza dinamica curentă, a căuta date, a identifica tipare și a dezvolta posibile scenarii care descriu cum va arăta munca, modelele și relațiile de lucru în viitor. Scopul atelierului este de a explora principalele provocări din jurul acestei teme și de a oferi comunității mai largi idei despre ce tip de transformări ne vor contura viitorul în ceea ce privește munca.
Acesta este primul dintre cele patru ateliere de scenarii de viitor din cadrul proiectului Cluj Future of Work. Rezultatele seriei de ateliere sunt o colecție de scenarii și o expoziție cu lucrări de artă despre viitorul muncii.
Temele celor patru ateliere sunt: Atelierul 1 (30-31 octombrie 2019): Schimbări globale în muncă. Munca în cultură ca studiu de caz; Atelier 2 (aprilie 2020) Muncă 4.0. Vin roboții?; Atelierul 3 (iunie 2020): Viitorii antreprenori culturali. Industrii culturale și creative; Atelier 4 (august 2020): Munca informală. În 2020 va fi lansat un apel pentru propuneri de lucrări artistice inspirate din scenariile dezvoltate în timpul celor patru ateliere.
Apelul este deschis pentru participanții din România și din alte țări europene interesați să participe la primul sau toate cele patru ateliere. Artiștii care intenționează să propună proiecte artistice în cadrul viitorului apel sunt încurajați să participe la ateliere.
Înscrierea la ateliere se face completând formularul, detaliind motivația pentru implicare și experiența anterioară.
Atelierul va avea loc în engleză. Pentru a facilita contribuțiile participanților vorbitori de limba română și maghiară care nu stăpânesc foarte bine limba engleză, oferim asistență pentru traducere.
Data limită pentru înregistrare: 10 octombrie 2019
Participanții care solicită suport financiar pentru călătorie și cazare sunt sfătuiți să se înregistreze cât mai devreme.
Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.
Cluj Future of Work este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Urban Innovative Actions și studiază și testează oportunitățile pentru oraș pentru a se pregăti pentru provocările de pe piața muncii, pe care le va aduce viitorul. Proiectul se concentrează în principal pe probleme culturale și sociale: care sunt locurile de muncă care pot fi dezvoltate în sectoarele culturale și creative, ce se va întâmpla în sectoarele de automatizare cu risc, ce se va întâmpla în sectoarele care au deja probleme de integrare.
Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Cluj IT Cluster, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Clusterul de Mobilier Transilvan și Clusterul Transilvania IT.