Acasă > Arta în Autobuz – intervenții artistice pe tema transportului în comun

Arta în Autobuz – intervenții artistice pe tema transportului în comun

octombrie 2019

Municipalitatea ClujNapoca, Compania de Transport Public și Centrul Cultural Clujean prin Divizia de Inovare Urbană, demarează împreună o serie de acțiuni pentru încurajarea și simplificarea folosirii transportului public de către studenții clujeni. Prin campania Arta în Mișcare, care implică diferiți artiști clujeni și internaționali, Divizia de Inovare dorește să atragă atenția asupra îmbunătățirilor recente ale transportului public, dar și asupra necesității ca cetățenii, la rândul lor, să-și actualizeze înțelegerea și obișnuințele privind transportul în comun.

Pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie, proiectul Arta în Autobuz, propune un șir de evenimente artistice și culturale, care vor avea loc în interiorul și în jurul unui autobuz și în diferite locații din oraș. Programul artistic este inițiat de Julien Daillere, în colaborare cu alți artiști clujeni, și va cuprinde evenimente precum spectacole, slam poetry, concerte, bike repairs. Aceste activități vor urmări participarea studenților clujeni, dar și a celorlalți membrii ai comunității, permițându-le să experimenteze o altfel de interacțiune cu transportul în comun.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Proiectul face parte din campania Arta în Mișcare, inițiată de Divizia de Inovare Urbană din cadrul Centrului Cultural Clujean, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean.