Acasă > Înscrie-te la Masterclass – Intervenții Strategice pentru Schimbare Sistemică

Înscrie-te la Masterclass – Intervenții Strategice pentru Schimbare Sistemică

decembrie 2020

Ce presupune o abordare sistemică a unei provocări complexe, a cărei rezolvare depinde de colaborarea multor actori? Cum se poate transpune în acțiune o astfel de perspectivă, dacă dorim să generăm schimbări fundamentale în modul în care funcționează domeniul în care activăm? De unde poate porni o schimbare sistemică? Cum se poate susține în timp?

Acestea sunt câteva dintre întrebările de lucru pe care le vei putea aborda în Masterclass-ul Intervenții Strategice pentru Schimbare Sistemică din 14 ianuarie 2021.

Ce se întâmplă la Masterclass?

 

Timp de două ore, vei avea ocazia să explorezi răspunsuri la aceste întrebări în baza propriei tale inițiative de schimbare, alături de alți inițiatori. Atelierul își propune să te ghideze în actualizarea abordării intervenției tale pentru a genera un impact sistemic, pe termen lung.
Care este contextul?

Acest masterclass introduce Bursele de Inovare Cluj (BIC), un nou mecanism de susținere a lecțiilor învățate despre colaborarea dintre mediul public și privat în contexte incerte.

Cui i se adresează?

Atelierul se adresează inițiatorilor și organizațiilor interesate de a aplica o abordare sistemică în intervențiile lor de schimbare. Țintește, în mod special, potențiali inovatori care doresc să abordeze una din cele patru teme ale Burselor de Inovare Cluj: 

(1) Achiziții bazate pe principii inovative, (2) Jurnalism de soluții, (3) Protocoale de colaborare, (4) Protocoale de date deschise.

De ce să te înscrii? 

  • Pentru a-ți clarifica direcția schimbării pe care vrei să o propui prin proiectele pe care le derulezi.
  • Pentru a formula abordările prioritare și indicatorii de progres prin care îți poți evalua nu doar propriile proiecte, dar și relevanța strategiilor folosite.
  • Ca să explorezi, împreună cu facilitatorul sesiunii, principalele abordări strategice care construiesc contextul și resursele pentru schimbare sistemică, din perspectiva capacităților, abilităților, conectivității și credibilității.
  • Pentru a determina ce schimbări se pot genera în 6 luni, 1 an, 5 ani și 20 de ani și cum să-ți dozezi energia pentru a gestiona proiectele.
  • Pentru a afla detalii despre Bursele de Inovare Cluj.

 

Cine facilitează?

Facilitatorul acestui Masterclass este Alina Porumb – strateg, consultant și lider cu 25 de ani de experiență în construcția organizațiilor societății civile și filantropiei strategice, axându-se în special pe inițiative cu impact asupra sistemelor de dezvoltare, alături de Anamaria Vrabie, directorul Diviziei de Inovare Cluj-Napoca.

Data limită de înscriere – 11.01.2021

Bursele de Inovare Cluj (BIC) sunt un mecanism de susținere în 2021 a lecțiilor învățate despre colaborarea dintre mediul public și privat în contexte incerte. Prin intermediul lor vrem să transpunem rezultatele cercetărilor realizate până acum în acțiune. Aplicanții pot alege să se focuseze pe una din cele patru teme propuse: (1) Achiziții bazate pe principii inovative, (2) Jurnalism de soluții, (3) Protocoale de colaborare, (4) Protocoale date deschise.

BIC sunt o activitate a proiectului Cluj Future of Work, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Prin mecanismul BIC, ne propunem să sprijinim potențiali inovatori în a aborda cele patru teme propuse, oferindu-le oportunități de creștere a capacităților pentru intervenții strategice, și pentru testarea unor noi forme de colaborare și utilizare a resurselor.