Acasă > Future Scenarios | Work 4.0

Future Scenarios | Work 4.0

octombrie 2021

În cadrul proiectului Cluj Future of Work, organizăm o sesiune de lucru pe tema Reimagining Work, sub numele de Future Scenarios Workshop. Ne propunem să explorăm împreună cu echipa Time’s Up cum arătă viitorul muncii din perspectiva automatizării și Muncii 4.0. Sesiunea are loc la CREIC, în 8 octombrie, în intervalul orar 14:00 – 18:30, iar participarea se prin completarea formularului de mai jos până joi, 7 octombrie, ora 18:00

CONCEPTUL FUTURE SCENARIOS

Cum ar fi dacă un robot ne-ar trimite în vacanță, sau ne-ar cere să muncim doar îndeplinind sarcinile care ne fac cea mai mare plăcere? Sesiunea de lucru pe tema Munca 4.0 va dezbate actual revoluție industrială a locurilor de muncă și întrebările care se nasc cu privire la munca în sine. Pe măsură ce ne apropiem de finalul unei încă a unei revoluții industriale, multe din formele de lucru îndelung acceptate sunt nepotrivite, într-un context în care sistemele computaționale, roboții, big data, lucrul de la distanță și raționalizarea înlătură necesitatea multor job-uri. Oare roboții ne eliberează de de componente ale muncii care sunt neplăcute sau ne fură abilitatea de a ne câștiga existența? Oare ne îndreptăm spre o nouă formă elitistă de feudalism sau un comunism de lux pe deplin automatizat? Această sesiune de lucru ne invită să “dezînvățăm” ce știam despre posibilul viitor, să ne regândim relațiile, să ne imaginăm într-un mod creativ scenarii neașteptate ale viitorului.

AGENDA SESIUNII (8 octombrie, 14:00 – 18:30)
  • Dezvoltarea ludică a unor momente utopice practice
  • Transpunerea acestor momente în scenarii legate de automatizare și Munca 4.0
  • Dezvoltarea lumii imaginate în fiecare scenariu
  • Crearea unui draft de reprezentare al scenariului și a lumii imaginate
  • Scurtă prezentare

Pentru confirmarea participării, este nevoie să completați formularul de înregistrare:

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Conform noilor restricții care sunt în vigoare, participanții trebuie să fie:

  • persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau
  • persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

 

Purtarea măștii de protecție este obligatorie. Vă rugăm să parcurgeți regulamentul de participare înainte de a vă înscrie. Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta pe adresa contact@clujfutureofwork.ro.

Future Scenarios este o activitate din proiectul Cluj Future of Work finanțată de Comisia Europeană prin Urban Innovative Actions și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.