Acasă > Arta în Mișcare – Terapie prin Artă
Arta în Mișcare – Terapie prin Artă
Încurajarea utilizării transportului în comun prin metode interactive și de improvizație în mijloacele de transport. 
De ce am făcut asta
Conform datelor colectate prin intermediul Pactului de Mobilitate, în 2018 doar o treime din studenți utilizau facilitatea de abonament gratuit pentru transportul în comun în Cluj-Napoca. 

În urma rezultatelor Pactului și a cercetărilor din teren, am lansat concursul de proiecte Arta în Mișcare cu scopul de a testa metode de încurajare și creștere a numărului de studenți care utilizează abonamentele gratuite și transportul în comun. Echipa Create.Act.Enjoy a fost una din echipele selectate, mimii derulând diferite activități pe parcursul a patru zile din octombrie 2019. 

 

Testul
Între 8 și 11 octombrie 2019, mimii din echipa Create.Act.Enjoy au oferit călătorilor aflați în mijloacele de transport dar și în stații, un drum diferit, alternat cu momente de improvizație și detalii despre obiectivele întâlnite pe traseu. Echipa a ales să ofere publicului informații despre noile schimbări ale abonamentelor pentru studenți, folosirea validatorului de carduri sau modul corect de a urca și coborî din mijlocul de transport în comun, prin diferite metode interactive.

Echipa a interacționat cu peste 800 de călători pe parcursul celor patru zile, mai ales pentru că mimii au ales să meargă cu transportul în comun și în timpul orelor de vârf. Călătorii, în special cei tineri, au intrat ușor în jocul actorilor. Prin interacțiunea cu mimii, cei prezenți s-au relaxat și au avut parte de câteva momente distractive între job, școală și casă. 

Rezultate și lecții învățate
Schimbarea comportamentului începe cu alternative accesibile.

Mulți dintre studenții cu care mimii au interacționat deja aveau abonamente pentru transportul în comun, știau de noile schimbări și cardurile electronice. Studenții au fost de asemenea și cei mai familiari cu modalitatea de reîncărcare și scanare a cardurilor. Un proces facil de obținere, utilizare și încărcare al abonamentelor poate încuraja studenții să folosească mai mult mijloacele de transport în comun.

Echipa Verde pe Canalul Morii înseamnă

Echipa Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy ce a participat în proiectul Arta în Mișcare înseamnă:

Diana Buluga, Paul Sebastian Popa, George Sfetcu, Carmen Muntean

Proiecte

Arta în Autobuz

Încurajarea utilizării transportului în comun prin intermediul intervențiilor artistice.