Acasă > Raportul de activitate 2017-2021 al Diviziei de Inovare Urbană

Raportul de activitate 2017-2021 al Diviziei de Inovare Urbană

aprilie 2022

În acest raport veți găsi un rezumat al activității Diviziei de Inovare Urbană din Cluj-Napoca și a partenerilor săi din 2017 până în noiembrie 2021. Documentul prezintă rezultatele și lecțiile învățate în cadrul proiectelor din cele trei arii tematice ale diviziei – mobilitate urbană, viitorul muncii și reziliența urbană. De asemenea, în raportul veți găsi și detalii despre activitatea noastră de creștere a capacității de dezvoltare a practicilor de inovare la nivelul orașelor din România și lecțiile învățate din acest proces.

De-a lungul celor patru ani,  am creat un sistem hibrid pentru a ne asigura că echipa noastră și colaboratorii acoperă o gamă variată de subiecte și competențe: (1) membri de bază ai echipei, care lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă în cadrul proiectelor DIU și (2) colaboratori, fie delegați de către organizații partenere, lucrând în cadrul unor proiecte comisionate sau uneori pro bono. Această abordare ne-a ajutat să ne extindem activitatea și colaborările ulterioare în oraș.

Fiecare proiect pilot al Diviziei a urmat din cadrul evoluează prin WEAST, modelul de schimbare în cinci pași  dezvoltat  de Centrul Cultural Clujea, menit să ne ajute să înțelegem cum se produce schimbarea. Am adoptat și rafinat acest model pentru a înțelege mai bine condițiile fiecărei provocări abordate și a experimenta noi posibilități de schimbare.

Elaborarea acestui raport ne-a ajutat să înțelegem mai bine impactul activității noastre asupra celor trei arii tematice principale – mobilitatea urbană, reziliența urbană și viitorul muncii, dar și să sărbătorim schimbările pe care am reușit să le implementăm pentru consolidarea capacității de inovare urbană în Cluj-Napoca, propriile noastre practici organizaționale interne și adaptarea lor pentru a reflecta schimbările la care ne angajăm, precum și explorarea modului în care putem lua decizii mai bune și învăța împreună cu Municipiul Cluj-Napoca.

Încheiem raportul cu o reflecție asupra lecțiilor învățate în ultimii cinci ani și o actualizare a planurilor noastre pentru viitor.

Le mulțumim partenerilor noștri, colegilor și membrilor comunității pentru că ne-au adresat întrebări, ne-au încurajat să vedem noi perspective, ne-au susținut și au participat la întâlniri și sesiuni de lucru cu noi. Nu am fi putut face asta fără voi!