Acasă > re:form – rezultatele selecției

re:form – rezultatele selecției

decembrie 2020

Programul de regândire a muncii în sectorul cultural dezvoltat în cadrul proiectului Cluj Future of Work, re:form, își are proaspeții participanți!

În urma procesului de selecție, cinci organizații culturale independente vor putea să-și dezvolte propunerile menite să aducă schimbări necesare în dinamica organizațională și să implementeze soluții experimentale care, ulterior, ar putea veni în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă sectorul cultural românesc în momentul de față.

Participanții selectați sunt: 

Asociația Reactor de creație și experiment

Proiectul Reactor 2.0 propune o restructurare a modului de organizare și lucru ale teatrului independent Reactor de creație și experiment, bazată pe reducerea numărului de producții, pe formarea unei trupe constante cu număr redus de persoane, pe amplificarea dimensiunii de laborator și pe gândirea unor programe artistice pe termen lung.

Asociația Arta în Dialog

Prin Arta 2.0, Asociația Arta în Dialog își propune să dezvolte și să aducă îmbunătățiri în procesele de lucru interne și să adopte măsuri pentru creșterea stării de bine a membrilor echipei în vederea realizării programelor culturale în mediul digital și adaptării acestora în contextul evoluției pandemiei COVID-19.

Asociația Magic Puppet

Prin intermediul re:form, Asociația Magic Puppet urmărește îmbunătățirea strategiilor privind echipa, publicul, promovarea și calitatea produselor culturale din cadrul organizației. Proiectul caută să dezvolte mecanisme și instrumente care să reconfigureze atât dinamica internă a echipei, cât și legătura acesteia cu publicul țintă, reușind astfel să-și eficientizeze activitatea și să se adapteze cerințelor contextului actual.

Grupul PONT

Programul Castel în Transilvania combină subiectul patrimoniului cu cel al antreprenoriatului cultural și al participării comunitare. Scopul proiectului este de a redefini bazele programului Castel în Transilvania și de a stabili direcțiile de acțiune pentru perioada 2021-2025 pe baza viziunii generale 2055 și ale strategiei de dezvoltare existente, consolidând astfel modelul de business și guvernanță a programului.

Asociația Create.Act.Enjoy

Reform.Create.Enjoy propune o serie de mecanisme de funcționare aplicabile în cadrul unui ONG cultural, care să contribuie la eficientizarea operațională și la promovarea de abordări noi în comunicarea cu publicul țintă, autorități și societate civilă. Proiectul propune, în același timp, un model de lucru care să contribuie la reducerea stresului la locul de muncă și la îmbunătățirea calității vieții în rândul lucrătorilor culturali.

 

re:form este o activitate din proiectul Cluj Future of Work finanțată de Comisia Europeană prin Urban Innovative Actions și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.  

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.