Acasă > Workshop „Culturepreneurs – evaluarea impactului și feedback”

Workshop „Culturepreneurs – evaluarea impactului și feedback”

august 2021

În 6 – 7 august 2021 a avut loc o întâlnire de evaluare la care au fost invitați participanții la ediția din 2021 a programului Culturepreneurs. În cadrul workshop-ului aceștia au fost ghidați printr-un proces participativ care le-a oferit spațiu de dialog și reflecție pentru a putea evalua impactul pe care participarea la program l-a avut asupra dezvoltării lor personale și a proiectelor lor.

Pe parcursul a două zile, participanții au analizat modul în care procesul de învățare din cadrul programului Culturepreneurs le-a influențat afacerea/ ideea cu care s-au înscris în program, având ca referință cele șase competențe pe care programul Culturepreneurs și-a propus să le dezvolte pe parcursul procesului de învățare: networking, viziune/gândire strategică, inovare, comunicare, reziliență, curiozitate. 

Până să întâlnesc programul Culturepreneurs, nu am crezut că antreprenoriatul poate avea vreo legătură cu zona de artă și cultură. Acest program a fost gândit să ofere experiență teoretică și practică și, cel mai important, să te pună într-o rețea de mentori, posibili parteneri, experți în domenii diferite, într-un cadru conectat la nevoile lumii în care trăim. Cred că un astfel de program este vital pentru inovatorii sau tradiționalii din industriile creative, fie că se află la stadiul de început, fie că  au deja primii clienți și serviciul/produsul rafinat, dar sunt blocați în anumite gânduri sau acțiuni care nu le permit creșterea.

În momentele cheie ale programului am avut sesiunile de pitching unde munca a fost răsplătită și financiar, reușind astfel să îmi construiesc platforma care stă la baza comunicării cu clienții mei. Pe parcursul programului, am pus în practică ceea ce învățam și acum mă bucur de persoanele pe care le-am întâlnit și de viitoarele noastre colaborări. 

Sarah Harvat, participant în cadrul programului Culturepreneurs 20/21

Pe lângă partea de autoevaluare asupra progresului personal, workshop-ul și-a propus colectarea de date și informații care să facă vizibilă legatura dintre impactul programului asupra participanților și care sunt etapele și conținutul procesului de învățare care au fost cele mai relevante și au adus plus valoare pentru participanți. Pornind de la aceste date se vor dezvolta viitoarele ediții ale programului, feedback-ul participanților fiind important pentru rafinarea curriculei pentru edițiile viitoare, procesul de învățare dezvoltat până în prezent putând suferi modificări care să crească calitatea programului.

Concluziile celor 2 zile de întâlniri vor sta la baza raportului despre impactul pe care programul Culturepreneurs l-a avut asupra participanților la nivel personal și asupra proceselor de business prin care au trecut ideile lor. Raportul va conține: impactul la nivelul competențelor, recomandări pentru iterații viitoare (proces si continut), impactul la nivelul comunității (reflecții despre relațiile în cadrul grupului țintă și modul în care rețeaua de relații poate să fie susținută în continuare). 

Culturepreneurs este programul nostru de educație antreprenorială dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative susținut încă de la lansare de către Banca Transilvania. La cea de-a treia ediție a sa, programul Culturepreneurs este dezvoltat sub componenta dedicată muncii în sectoarele culturale și creative, din cadrul Cluj Future of Work, proiect finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions și Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.   

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.